FANDOM


Zabuza Momoči
[[
Drilling Air Bullet
|400px]]
Zabuza

Ime na japanskom

(桃地再不斬, Momochi Zabuza)
(霧隠れの鬼人, Kirigakure no Kijin)

Pol

Muški

Broj Godina

Prvi Deo: 26

Visina

Prvi Deo: 183 cm

Težina

Prvi Deo: 72 kg

Krvna Grupa

A

Kekei Genkai

/

Klasa

Nindža Odmetnik, Plaćeni ubica

Organizacija

Selo magle, Sedam mačevalaca magle

Nindža Rang

ANBU

Zabuza Momoči (jap. 桃地再不斬,engl. Momochi Zabuza) ili poznatiji kao Demon skrivene magle(霧隠れの鬼人, Kirigakure no Kijin) je odbegli nindža sela magle i prvi veliki protivnik u seriji.

Pozadina

Dragon Flame-0

Zabuza dok je bio član ANBUA u selu magle

U prošlosti u selu magle da bi se maturiralo na nindža akademiji morao si se boriti sa svojim protivnikom do smrti. Ova praksa je prekinuta kada je dečak (Zabuza) koji čak i nije bio na akademiji upao na

ispit i pobio svu decu. Zbog svog postupka Zabuza je prozvan demonom iz sala magle. Njegova slava je rasla godinama, postao je član ANBU odreda kao i član sedmorice mačevaoca magle, poznato je da je ubio Kumadea Toričiam, nindžu iz sela sakrivenog medju lišćem. U prošlosti je neišao na dečaka Hakua sa retkim kekei genkaiem, ledenim stilom i počeo je da ga obučava kao sopstveno oružije. Pokušao je da izvrši atentat na mizukagea ali to nije uspeo pa je sa nekoliko svojih sledbenika pobegao iz sela.

Ličnost

57377922-0

Zabuza i Haku

Zabuza je prvobitno prikazan kao agresivan, arogantan, surov i spreman da postane Gatov plaćenik samo da bi sakupio dovoljno novca za svoj drugi napad na mizukagea, takodje je odlučan da ubije svakog ko mu stane na put čak je planirao da ubije Gatoa kada uzme dovoljno novca od njega. U svojim poslednijim trenucima je pokazao da mu je ipak stalo do Hakua i žrtvovao je svoj život da bi ubio Gatoa. Zabuza je pokazao svoju čast, kada je izrazio gnušenje zbog oživljavanja mrtvih za vreme četvrtog rata. Za vreme rata Zabuza zahteva od Kakašija da mora da zaustavi njega i Hakua.

Sposobnosti

Five Elements Seal-0

Zabuzin demonski entitet

Zabuza je veoma opasan nindža. Kao dete je uspeo da upadne na ispit i ubije 100 dece na akademiji, iako nije bio nindža. Posle borbe sa Kakašijem bez obe ruke i sa kunaiem u ustime uspeo je da ubije veliki broj Gatovih plaćenika i sa nekoliko kopljima u ledjima dopre do Gatoa i ubije ga. Bio je sposoban da ubije svog protivnika i kroz nultu vidljivost, takođe je bio i majstor tihog ubistva. Zabuza je bio i dobar učitelj jer je uspeo da od Hakua stvori veoma moćnog šinobija iako je bio veoma mlad. Tokom svog vremena kao šinobi iz sela magle Zabuza je postao član sedam nindži mačevaoca krvave magle i to član generacije koja se smatra najačom u istoriji sela. Zabuza je bio vlasnik mača Kubukiribočo(dželatove oštrice) koji se smatra jednim od najjačih mačeva.

Hokage reincarnated-0

Zabuza se sprema da ubije plaćenike sa samo kunaijem u ustima

Fizičke moći

Kunai-0

Zabuza nosi Kubikiribočo

Hiding in Mist Technique

Zabuza primenjuje džicu skrivene magle

Zabuza je bio vrlo fizički jak šinobi. O tome svedoči njegova sposobnost d bez problema barata Kubikiribočuom. Zbog svoje veštine se smatra najvećim korisnikom ovog mača. Takođe, svi protivnici su ga se plašili jer je posedovao nekakvu zlu demonsku auru koja mu je davala snagu i zastrašujuću pojavu. S obzirom da je bio član Sedam mačevalaca magle, Zabuza je mogao da koristi tehnku tihog ubistva tako da protivnik u opšte ne shvati šta mu se desilo.

Nindžicu

Zabuza je imao zadivljujuće veštine u vodenom stilu. Uspeo je nešto što niko drugi nije: Da zatvori kakašija u vodeni zatvor. Takođe je uspeo da probija odbrambenu formaciju tima 7 koristeći samo jednog vodenog klona. Mogao je da kontroliše mnogo klonova od jednom kao i da stvori velike vodopade ili čak vodenog zmaja. Takođe, Zabuza je bio upućen u mnoge tehnike svog sela kao na primer Tehnika skrivene magle. Zahvaljujući njoj, Zabuza je mogao da u potpunosti sakrije svoje prisustvo i promeni bojno polje. U ovoj magli je čak i Kakašijev Šaringan bio neupotrbljiv. Sakrivši sebe mogao je sa velikom lakoćom da izvrši tehniku tihog ubistva.

Pregled priče

Zabuza vs Kakashi

Zabuza protiv Kakašija

Zabuza and Haku HD Shot

Zabuza i Haku umiru

Prvi deo

U prvom delu Zabuza je bio unajmljen od strane Gatoa da ubije Tazunu. Međutim Tazuna je bio dobro čuvan od strane tima 7. Zabuza stupa u borbu sa Kakašijem, koji koristi svoj šaringan i pobeđuje ga, ali zbog veliki iscrpljenosti Kakaši pada u komu. Haku spasava Zabuzu. Kada su se obojica oporavili, ponovo se suočavaju jedan sa drugim, u toku borbe pojavljuje se Gato, koji pokušavao da ubije Zabuzu, ali ga Zabuza prvi ubija, međutim i Zabuza gine od posledica povreda.

Haku, Zabuza revived

Oživljeni Haku i Zabuza

Kakashi-uses-chidori-on-zabuza

Kakaši konačno pobeđuje Zabuzu

Drugi deo

Zabuza se ponovo pojavljuje u drugom delu, ovog puta kao deo Kabutove oživljene armije za potrebe četvrtog šinobi rata. On je bio poslat na bojno polje da se bori protiv Trećeg odreda, čiji je vođa Kakaši Hatake. Tokom borbe Zabuza i Kakaši su se ponovo sukobili i Zabuza govori Kakašiju da mora da ga ubije kako on i Haku ne bi izazvali velike nevolje. Na kraju Zabuza biva poražen od strane Kakašijevog Raikirija.