Narutopedia. sr Wiki
Advertisement
Tenten
[[|px]]
Tenten u prvom i drugom delu

Ime na japanskom

(テンテン, Tenten)

Pol

Ženski

Broj Godina

Prvi Deo:13-14

Drugi Deo:16-18

Visina

Prvi Deo: 154.3 cm-155.6 cm Drugi Deo: 164 cm

Težina

Prvi Deo: 42.2 kg-43.1 kg Drugi Deo: 47.3 kg

Krvna Grupa

B

Kekei Genkai

nema

Klasa

N/A

Pripadnost

Selo lišća,

Nindža Rank

Prvi Deo: Genin Drugi Deo: Čunin

Tenten  (jap. テンテン,engl. Tenten) je kunoiči iz Sela lišća i jedan od sporednih likova mange i anime Naruto. Ona je član tima Gaj, zajedno sa Nedžijem Hjugom i Rok Lijem.

Pozadina[]

Team Gai

Tenten i tim Gaj

Kada je postala genin, na pitanje Gaj senseja, koji su njihovi snovi, Ten Ten je rekla da ona želi da bude poput Cunade, legendarnog Sanina. Nakon što nije uspela da postane uspešan medicinski nindža, Tenten se okreće snazi i korišćenju oružja. Tada otkriva svoj jedinstveni talenat za fuindžicu i počinje treninge za korišćenje oružja u čemu će postati nezapamćeno dobra. Shvativši to ona prestaje da se u potpunosti ugleda na Cunade ali ipak zadržava želju da postane legendarni kunoiči koja će biti naširoko poznata po svojim sposobnostima. Godinu dana pre početka su njoj i njenom timu ponuđeni čunin ispiti ali su oni odlučili da sačekaju sledeću godinu kako bi se u potpunosti usavršili.

Ličnost[]

Tenten's Dream

Tentenin san u Beskonačnom Cukojomiju

Tenten smatra da su žene podjednako jake kao muškarci u borbi. Takodje ona daje sto odsto od sebe. Budući da je ekspert za oružije, Ten Ten nikada ne greši kada je u pitanju pogađanje mete. Tokom njene borbe sa Temari, Gaj sensej je bio začudjen kako je promašila. Takođe može biti vrlo žestoka, naročito prema Liju kada pokušava da ga osvesti ili ga nazove idiotom. Takođe kod Tenten nema mesta za slabosti i greške jer ona teži da bude što moćnija u borbi (na suprot Sakuri koja sebe sažaljeva.) Takođe ona je imala veliko poštovanje i prijateljstvo sa Nedžijem kome je često pomagala u treningu. Bez obzira na svoju borbenu narav Tenten je pokazala i svoju ženstvenu stranu kada je prokomentarisala da je Saske sladak ili kada je odbila da kaže ime Nedžiju. U suštini ona je pronicljiva, duhovita i inteligentna. Za razliku od svojih članova tima Tenten je opuštena i neforsira prekomeran trening ako to nije potrebno. Tenten ne voli Gajeve i Lijeve budalaštine. Njen san pod Madarinim Beskonačnim Cukojomijem je bio da se Li i Gaj ponašaju kao zreli ljudi dok ih ona i Nedži zajedno posmatraju.

Izgled[]

Tenten ima tamnobraon kosu vezanu u dve punđe u kineskom stilu i svetlo braon oči (u mangi čelično sive). Na čelu nosi traku sela lišća a u Četvrtom Šinobi Ratu traku šinobi alijanse. Srednje je visine za svoje godine i ima vitku liniju. U prvom delu je nosila roze maicu bez rukava sa žutim kopčama od napred, kao i tirkizne pantalone do članaka i nindža sandale na nogama. U drugom delu se njen izgled se dodatno menja. Sada na sebi ima belu uniformu koja se zakopčava sa strane i crvene 7/8 pantalone sa istočnjačkim sandalama (koje podsećaju na Džerajine japanke). Tokom Četvrtog Šinobi Rata odeća joj ostaje ista sem što sada nosi traku šinobi alijanse i zeleni prsluk sela lišća preko bele uniforme. U filmu Naruto The Last movie Tenten izgleda više žensveno. Ne nosi traku već joj čelo slobodno. Kosa joj je ostala u istom stilu samo što sada nema šipke sa obe strane već su joj zalizane na desno. Na sebi ima belu haljinu do kolena sa orjentalnim šarama a na nogama ima duboke čizme do kolena od kojih su joj prsti slobodni.

Pregled priče[]

Za vreme čunin ispita se prvi put pojavljuje. U prelimanearnom ispitu se suočila sa Temari, koja ju je pobedila pri tome ponizivši ju je. Tenten se u pojavljuje u nekim filerima pred Šipuden. Na početku drugog dela se suočila sa Kisameom, zajedno sa svojim timom, a potom, posle uklanjanja barijere se borila sa svojim klonom. Tenten nije pomagla selu u invaziji od pejna, jer je bila na misiji. U četvrtom svetskom šinobi ratu je smeštena u prvoj diviziji zajedno sa Hiašijem i Čozom pod komandom Kicučija. Suočila se sa belom armijom Zecua. Posle poraza Kinkakua i Ginkakua pronašla je Bašosen banana lepezu i iskoristila ga da uništi jednu Kakuzuovu masku, ali je usled prevelike upotrebe lepeze koja zahteva nadljutsku čakru, skroz iscrpela svoju čakru, pa ju je medicinski nindža sanirao. Kasnije je viđena kako sa ostakom svog tima trči ka mestu gde se bore Naruto i Tobi.

U epilogu otvara prodavnicu oružja ali joj prodaja slabo ide jer u svetu vlada mir.

Zanimljivosti[]

  • Kišimoto je izjavio, kako od svih ženskih likova u mangi, najviše mu se dopada dizajn TenTen.
  • Prema podacima:
    • Njen hobi je proricanje sudbine.
    • Tenten želi revanš sa Temari i takođe bi želela da se bori sa Cunadinom učenicom: Sakurom Haruno.
    • Njena omiljena hrana je Sesame knedle i kineska hrana, dok je njena namanje omiljena hrana kisela šljiva.
Advertisement