FANDOM


Selo peska je jedno od najvećih sela.Nalazi se u zemlji vetra. Selom peska vodi Kazekage,trenutni kazekage je Gaara(peti kazekage).Kako ime samo kaže selo peska se nalazi u srcu pustinje tako da je teško doći do njega. Kao i selo lista ono ima svoje ime i zove se/naziva se Suna ali na japanskom se izgovara Sunagakure

Kazekage Residence

rezidencija kazekagea

3137445-sand

simbol sela Sunagakure ( selo peska )

Istorija

Selo je osnovao prvi Kazekage okupivši pustinjske nindže.Selo poseduje repatu zver (sa jednim repom) Šukakua.Selo je poznato po svojim majstorima lutaka ili lutkarima i u prošlosti je oformilo lutkarsku brigadu.Pokušali su i da ožive lutke kako bi selo postalo jače.Eksperiment je bio uspešan ali je zabranjen jer je potrebno uneti svu životnu energiju u to i na kraju umreti.

Jedan od najvećih majstora lutkara je Sasori koji je napustio selo i postao odbegli nindža. Kasnije se vratio i sa svojim partnerom iz organizacije Akacuki ( pise se Akatsuki ) napao trećeg Kazekagea.Pošto nisu mogli da ga nađu seljani su odabrali novog kazekagea Gaaru.

Индекс

Baka Čio

Tokom drugog šinobi rata selo Peska je bilo u stalnom sukobu sa Konohom.Čijo je razvila otrove kojima je trovala neprijateljske snage,ali je Cunade(Tsunade se pise a izgovara Cunade) otkrila lek.Selo lišća je postajalo sve jače dok je selo Peska slabilo, pa je zbog toga Rasa zapečatio Šukakua u svog sina Gaaru(kako bi dobili veću borbenu moć). Sa Gaarom kao vladarom selo lišća i selo Peska imaju prijateljske odnose.

Lista Kazekagea

  1. Kiriban Kazekage by Mockingbyrd

    Gaara kao peti kazekage

1. Kazekage - Reto

2. Kazekage - Šamon

3. Kazekage - Ne zna mu se ime

4.Kazekage - Rasa

5.Kazekage - Gaara