FANDOM


Kakaši Hatake
Latest (3)-2
Kakaši Hatake (はたけカカシ, Hatake Kakashi)
Nindža Kopirant (コピー忍者のカカシ, Kopī Ninja no Kakashi)
Kakaši od Šaringana (写輪眼のカカシ, Sharingan no Kakashi, Doslovno znači: Kakaši od kopirajućeg oka)
Heroj Šaringana (写輪眼の英雄, Sharingan no Eiyū, Doslovno znači: Heroj Kopirajućeg Oka)
Hladnokrvni Kakaši (冷血のカカシ, Reiketsu no Kakashi)
Ubica Prijatelja (仲間殺しのカカシ, Nakamagorosh)
Šesti Hokage (六代目火影, Rokudaime Hokage, Doslovmo znači: Šesta Vatrena Senka)
Pojavljivanje
Manga Poglavlje #3
Anime Naruto epizoda #3
Novela Skriven Kakaši: Munja u Ledenom Nebu
Film Naruto Film: Nindža Sukob u Zemlji Snega
Igrica Naruto: Sukob Nindži
Pojava Anime, Manga, Novela, Igrica, Film
Informacije
Datum rođenja Septembar 15
Pol Muški
Broj godina Deo I: 26-27
Deo II: 29-31
Visina Deo I: 181 cm
Težina Deo I: 67.5 kg
Krvna grupa O
Kekei Genkai Sharingan Triple.svg Šaringan
Mangeky Sharingan Kakashi.svg Mangekjo Šaringan
Okupacija ANBU Kapetan
Komandant Treće Divizije
Hokage
Zemlja Zemlja Vatre
Selo Konohagakure Symbol.svg Selo Lišća
Klan Hatake Symbol.svg Hatake Klan
Nindža Rank
Rank Deo I: Džonin
Prazan Period: Kage
Registracija 009720
Završio akadmeiju sa 5 god.

Kakaši Hatake (はたけカカシ, Hatake Kakashi), je šinobi sela lišća i Hatake klana. Čuven kao Kakaši sa Šaringanom (写 輪 眼 の カ カ シ,Sharingan no Kakashi), on je jedan od više talentovanih nindži Konohe, redovno je gledao za savet i vođstvo, iako se nekome uprkos ne dopada njegova odgovornost. Svojim studentima tima 7, Kakaši uči znanju kakav značaj doprinosi timski rad, odgovornost, lekcija, kao Šaringan, koji mu je dao njegov prijatelj i član tima iz detinjstva, Obito Učiha. Posle četvrtog Šinobi svetskog rata, Kakaši postaje 6 Hokage sela Lišća (六代目火影,Rokudaime HokageLiterally meaning: Sixth Fire Shadow) što doslovno znači Šesta Vatrena Senka.


Pozadina

Sakumo commits suicide

Kakaši pronalazi svog oca mrtvog

Kakaši je sin Sakumoa Hatakea, čoveka poznatog kao Beli očnjak Konohe(sela lišća). Otac mu je izvršio samoubistvo zbog neuspele misije i gadjenja seljana.Neki smatraju da je razlog zašto Kakaši nosi masku to što je živa slika svoga oca.

Kakaši je kao vrlo mlad maturirao na nindža akademiji. Bio je član tima koji je predvodio Narutov otac, Minato Namikaze. Za vreme čunin ispita tim Minato se u grupnoj borbi suočio sa gaevim timom. Kasnije u borbi jedan na jedan Kakaši je pobedio Gaia i postao čunin.

Kakashi spares Kinoe

Kakaši kao član ANBU-a

Za vreme trećeg rata njegov tim je dobio zadatak da digne most u vazduh, medjutim devojka iz njegovog tima Rin je bila oteta. Kakaši i njegov drug Obito Učiha odlaze za neprijateljima i u borbi Kakaši kome je jedan neprijatelj prethodno povredio levo oko udara zbog svog mrtvog ugla u zid. Neprijatelj izaziva lavinu stena, i Obito se potura umesto Kakašija, i potom ga zgnječi stena celu njegovu desnu stranu tela. Obito potom moli Rin da kao poklon Kakašiju, koji je tek postao džonin, ona u znak prijateljstva izmedju Njega i Kakašija, presadi levo Obitovo Šaringan oko. Kakaši posle toga koristi Šaringan oko da porazi neprijatelja. Kakaši je usvojio dosta Obitovih izreka, kao i izreku:,,U šinobi svetu oni koji krše pravila su ološ, ali oni koji napuste prijatelje, oni su gori od ološa".

Ličnost

Kakashi's TRUE FACE

Kakašijevo lice

Tumblr mc3as9vmzG1rg40k8o1 500

Kakaši čita svoju knjigu

Iako zbog svoje sive kose Kakaši deluje kao sredovečan ili stariji čovek, on zapravo ima dvadeste pet do dvadeset sedam godina. Kada nije u borbi Kakaši ima opušten izgled lica, sa očima poluzatvorenim, držeći ruke u džepu. Medjutim u borbi Kakaši dobija ozbiljan izraz lica.Omiljeni Kakašijev hobi je da čita knjigu "Raj za Flertovanje" koju je napisao Džeraja.On je čak čita u više navrata, stalno iznova. Mnogi fanovi ga obožavaju jer on na tako hladnokrvan i nezainteresovan način pravi smešne situacije. Takođe, mnoge žene obožavaju Kakašija. Kakaši poseduje i svoju osećajnu stranu. On mnogo voli svoje selo i sve njegove stanovnike. Takođe je u više navrata pokazao da je spreman da zaštiti svoje prijatelje po cenu života. Čak i kada je izgubio šaringan, i povratio svoje prvobitno oko, Kakašiju je ostala navika da pokriva levo oko trakom.

Kakaši i tim sedam

U prvim delovima mange, Kakaši uvidja potencijal Saskea Učihe i uči ga Čidori. Naruto shvatajući važnost dobrog učitelja, moli Kakašija za pomoć oko treninga, ali ga Kakaši odbija nudeći Ebisu senseja da ga trenira.

Razlog zašto Kakaši nije trenirao Naruta jer je primetio u Saskeu veći potencijal. Ipak posle Saskeovog odlaska iz Sela lišća u drugom delu mange Kakaši shvata da Naruto poseduje dosta talenta. Ipak pre Narutovog odlaska Džeraja je zamolio Kakašija da kao moćniji nindža on brine o Narutovom treningu, dok se Kakaši brine o Saskeu, usled opasnosti od Akacukija.

Za Sakuru, Kakaši misli da ima veoma visoku inteligenciju i posebno je pohvalio to što je tokom Invazije ona bila medju malo genina Narutovog godišta ali i medju malo posmatrača, koja je deaktivirala Kabutov gendžicu.

Hatake-kakashi-maito-guy-best-friends-running-race-funny-anime-jokes-manga-photos

Kakaši i Gai večni rivali

Rivalitet izmedju Gaia i Kakašija

Kakašijev rival i najbolji prijatelj je Moćni Gai(Maito Gai, ili engl, Mighty Guy). Gai koristi svaku priliku da se takmiči sa Kakašijem, a Kakaši ga vrlo često hvata na fazon hladnokrvnog tipa, što Gaja izludjuje. Često jedan drugom postavljaju izazove što Kakaši prihvata ravnodušno a Gaj se time oduševljava. U prvom delu rezulta za Gaj je bio 50 pobeda i 49 poraza a za Kakašija 49 pobeda i 50 poraza. Nakon izgubljene Gajeve izgubljene trke u drugom delu rezultat je sada izjednačen.

Sposobnosti

Kakaši je smatran genijem jer je maturirao na akademiji sa 5 godina, postao čunin sa 6, a džonin sa samo 13 godina takođe je dugo bio pripadnik ANBU jedinica. Kakaši je poznat kao nindža duplikant, jer je kopirao preko 1000 tehnika. Kakaši je svetski poznat nindža i verovatno najači džonin u selu skrivenom u lišću, jednom je bio nominovan za Hokagea što je i postao. Pejn je pokušao da ubije Kakašija jer je mislio da bi on mogao da preti Akacukievim planovima u budućnosti.Naruto je u drugom delu primetio da je Kakaši pametniji od Šikamarua, da ima bolji taidžicu od Rok Lija i da koristi bolje Šaringan od Saskea.

Latest (4)-2

Kakši jedan na jedan sa Kakuzom

Kakashi cuts Jinin Akebino

Kakši koristi Kubikiribočo

Tajdžicu

Kakšijev tajdžicu je na visokom nivou. To je dokaza uspevši da se ravnopravno bori sa protivnicima ko što su : Itači, Kisame, Zabuza, Hidan, Kakuzu, Pejn i mnogi drugi. Ima veoma brze reflekse što mu daje njegov Šaringan. On je odličan u korišćenju oružja svih vrsta. Može da rukuje mačevima kao neki od 7 Mačevalaca Magle. Mogao je da barata sa raznim vrstama mačeva i šurikena. Kakši je takođe jedan od najbržih nindža ikada.

Nindžicu

Latest (1)-1

Kakši stvara Rasengan

Latest-1420391538

Kakaši koristi rajkiri

Kakaši je vrlo vešt u nindžicuu. On ima ogroman arsenal bojnih tehnika(preko 1000) koje je uspeo da Iskopira svojim Šaringanom. Može da koristi svih 5 elemenata čakre što mogu retki šinobiji. Može da koristi džicu prizivanja i da pozove borbene pse(Ninken). Ove pse koristi kako bi tragao za neprijateljem ili kako bi ga napao njima. Jedina tehnika koju nije iskopiro je Čidori(Cvrkut 1000 ptica). Kakaši je stvorio ovu tehniku koja koristi munjevitu čakru koncentrisanu u dlan da bi usmrtila protivnika. Zahteva ogromnu brzinu i jaku čakru. Kakaši je kreirao i jaču verziju ove tehnike pod imenom Rajkiri(Sečivo Munje) koja zahteva bolju kontrolu čakre i tako je veća verovatnoća da će protivnik umreti. U prvom delu može da koristi Rajkiri 4 puta na dan a u drugom delu čak 7 puta. Kakaši je razvio i mnoge druge varijacije ove tehnike kako bi je ojačao i povećao njene razorne moći. Nakon toliko godina provedenih u Timu Minato, Kakaši je naučio da koristi Rasengan. On je jedini šinobi koji može da koristi i Rasengan i Čidori.

Dojdžicu

Kakashi Hatake Sharingan HD

Kakašijev Šaringan

Kakasijev Susano (Promenjen)

Kakasijev Susano

==== Šaringan ====

Kakaši je postao naširoko poznat po svom Šaringanu. Dobijo je nadimak Kakaši Šaringan Ratnik i Nindža Duplikant

U glavnom svoj Šaringan(koji je dobio od Obita) koristi za kopiranje drugih tehnika ili za stvarnje Demonskih Iluzija(Magen). Čak je i Itači pohvalio njegevo korišćenje Šaringana rekavši :"Za nekog ko nije iz Učiha klan, savladao si Šaringan dobro. Ipak, pošto nisi Učiha nedostaje ti naša snaga a to je nešto što ne možeš da kopiraš".

Mangekjo Šaringan

U drugom delu Kakaši može da koristi Mangekjo Šaringan. Međutim, on mu prilično otežava jer nemože da ga koristi puno jer bi rizikovao zamaranje očiju i oštećenje vida(poput Itačija). Jedan od razloga za to je činjenica da on nije član Učiha klana. Pomoću Mangekja, Kakši koristi Kamui da prebaci svoje protivnike u Kamui dimenziju.Ovom tehnikom je uspeo da pokida ruku Demonske Statue. Kasnije, Kakaši(uz pomoć Obita) uspeva da probudi Mangekjo Šaringan u oba oka i stabilizuje svoj pefektan Susano. Tada dobija nove moći kao što su Kamui šurikeni(oružje koje koristi njegov Susano).Kakašijev Susano je svetlo plave boje.

Ostale sposobnosti

Latest-1420398078

Kakaši koristi pečaćenje kletve

Kakaši je poznavao i tehnike pešaćenja. Uspeo je da zauzda Saskeov znak kletve svojim pešaćenjem kletve. Takođe poseduje veliku izdržljivost što je pokazao u borbi sa Itačijem kada je posle Cukojomija njegov duh ostao skoro netaknut. Njegova duhovna snaga je razumljia s obzirom da je pretrpeo velike traume (smrt oca, Rin i "smrt" Obita ).

Inteligencija

Naruto je u borbi protiv Kakašija, na početku drugog dela, rekao da je Kakaši inteligentniji od Šikamarua. Kakaši ima izvanredno znane o šinobi svetu i uvek je upoznat sa svojim protivnikom. Tokom borbe sa Pejnom Kakaši je pokazao izuzetnu veštinu u taktičkom planiranju poteza.

Pozadina

Team Kakashi

Kakaši i tim 7

Kakashi And Zabuza Battling

Kakaši protiv Zabuze

Prvi Deo

Napočetku prvog dela, Kakaši je dobio da nadgleda tri genina Naruto, Saskea i Sakuru. Iruka je objasnio da je tim oformljen na osnovu ocena na akademiji, Saske kao najbolji i Naruto kao najgori učenik, ali u drugom delu se ispostavlja da je Saske dodeljen Kakašiju zbog slične prošlosti koje su imali, a Naruto zbog devetorepe lisice.

Latest (15)

Itači koristi Cukojomi na Kakašiju

Kakashi and sasuke

Kakaši zaustavlja Saskea

Prva velika misija na koju je tim kakaši (tim 7) poslat jeste da bezbedno prevedu Tazunu, graditelja mostova u drugu zemlju. U toj misiji, Kakaši se sukobljava sa odbeglim nindžom sela magle, Zabuzom, posle njihove prve borbe, Zabuzu spašava njegov saborac Haku, dok Kakaši posle borbe pada u nesvest i neko vreme se kreće pomoću štaka. Za vreme dok se njih dvojica oporavljaju, Saske, Naruto i Sakura naporno treniraju kako bi se spremili za borbu sa Zabuzom. Sledeća borba se događa na mostu i u toj borbi Kakaši pobeđuje, a Zabuza gine poreći se protiv čoveka koji ga je unajmio da napadne Tazunu.

Osećaju ći se da su njegovi učenici spremni za čunin ispit on ih kao genine početnike prijavljuje. Njegovi učenici uspešno prelaze prve dve faze ispita, dok preliminarnu fazu prelaze Saske (porazio Joroija) i Naruto(porazio Kibu), a Sakurina borba se završava nereeno sa Ino. Posle Saskeovog meča, odvodi ga u posebnu prostoriju u kojoj koristi tehniku pečaćenja da zapečati znak kletve, ovde se sreće sa Oročimaruom, kojem preti da će ga napasti ukoliko se približi, Oročimaru odlazi, a Kakaši oseća olakšanje jer nije morao da ukrstio

sečivo sa jednim o senina. Kasnije se suočava i sa Kabutom koji je pokušao da ubije Saskea, dok je ovaj bio u komi.

Za vreme pauze između preliminarne faze i trećeg dela, Kakaši trenira Saskea i uči ga Čidori.

Tokom invazije na selo lišća borio se sa velikim brojem šinobija, čak su se on i Gai takmičili ko će više protivnika da pobedi. Takođe, pozvao je Pakuna i zajedno sa Sakurom, Šikamaruom i Narutom poslao ih da pomognu Saskeu u borbi sa Garom.

Dolaskom dva misteriozna šinobija u selo, Kakaši shvata da se nešto čudno dešava i šalje Asumu i Kurenai da to provere. Kada shvati da je jedan od dva šinobija Itači Učiha, Kakaši i sam ulazi u borbu, ali ga Itači lako savladava i ostavlja onesposobljenim svojim Cukujomijem. Kasnije Cunade koristi svoje tehnike da ga izleči.

Kasnije je zaustavio Saskeovu i Narutovu borbu na krovu bolnice, dok je pokušao da zaustavi njihovu borbu u dolini kraja, ali je zatekao Naruta kako leži na zemlji, dok je Saske pobedio i napustio selo.

Drugi Deo

Kakashi vs pain

Kakaši protiv Pejna

Kakashi Defeated by Pain

Kakaši je poražen od strane Pejna

Kakashi & Kakuzu

Kkaaši protiv Kakuza

Kakashi intercepts Sasuke

Kakaši protiv Saskea

Posle dve i po godine, Naruto se vraća u selo i Kakašiju pokljanja novo izdanje njegove omiljene knjige. Po povratku Naruta u selo, Cunade ih zajedno sa Sakurom šalje na misiju da spasu kazekagea, koga je oteo Akacki. Po dolasku u selo peska, Kakaši kreće u praćene članova Akackija, dok se njihovom timu pridružuje Čijo (baba Sasorija inače člana Akacki organizacije. Susreću se sa "Itačijem" i posle borbe uspevaju da ga pobede, nadajući se da će se tako Saske vratiti u selo. Međutim, ispostavlja se da ovo nije Itači već džonin sela peska, koji je inače bio Sasorijev špijun, a imao 30% Itačijeve snage. Pronalaze Akacki bazu i zajedno sa

Timom Gai, koji je u međuvremenu poslat kao pojačanje, probijaju barijeru, ali je već kasno, Gara je mrtav. Sakura i Čijo ostaju da se suoče sa Sasorijem, dok Naruto i Kakaši odlaze u poteru za Deidarom, drugim članom akackija. Kakaši svojim Kamuiem uspeva da mu odstrani jednu ruku i na kraju ga skoro i pobede, ali Deidara uspeva da ih prevari i pobegne. Čijo koristi posebni nindžicu, da oživi Garu dajući svoj sopstveni život.

Zbog velike iscrpljenosti, Kakaši završava u bolnici, dok na njegovo mesto kao vođa tima 7 dolazi Jamato, a tim dobija još jednog člana Saia.

Latest-1421223753

Kakaši sa ostalim vođama alijanse

Kakashi's strategy initiated

Kakaši na strani šinobi saveza

Posle Oročimaruove "smrti" i Saskeovog odlaska, Kakaši je zajedno sa Jamatom, Narutom, Saiem, Sakurom, Kibom, Šinom i Hinatom poslat da uhvati Itačija, jer veruju da će tako uhvatiti i Saskea koji je krenuo na Itačija. Na putu se isprečava Tobi, koji im odvlači pažnju dok Saske i Itači ne završe svoju borbu, kada se borba završi Tobi odlazi, a Kakaši i ostatak tima stižu kasno i neuspevaju da vrate Saskea nazad u selo.

Za vreme pejnove invazije, Kakaši se borio sa najačim telom, koje je Nagato kontrolisao, ali je i pored dobre borbe izgubio. Kako bi

Kakashi vs. Gedo Mazo

Kakaši protiv Gedomazoa

Kakashi VS Obito

Kakaši se bori sa Obitom

spasao Čodžija, iskoristio je poslednju količinu svoje čakre i potom umro. U svetu mrtvih, se sreće sa svojim ocem, Belim očnjakom sela lišća, kasnije ga Nagato oživljava kao i sve one koje je tokom invazije ubio.

Posle saznanja da raikage želi da ubije Saskea, Naruto odlučuje da ode i poseti raikagea kako bi ga zamolio da to ne uradi, Kakaši i Jamato ga prate u ovoj odluci i oni odlaze u zemlju gvožđa gde će se raikage naći zbog kage sastanka. Sreču se sa raikageom ali ne uspevaju da promene njegovu odluku, oni potom odsedaju u motelu u zemlji gvožđa, potom se pojavljuje Tobi, koji im govori o Učihama, Sendžuima i Mudracu šest staza.  U zemlju gvožđa dolazi i Sakura  

Obito and Kakashi join forces

Kakaši i Obiito zajedno stupaju u borbu

Kakashi pins Obito

Kakaši se sprema da ubije Obita

Obito last words

Kakaši se poslednji put pozdravlja sa Obitom

zajedno sa Saiem, Kibom i Lijem. Sakura saopštava Narutu da ga voli i da Saske nije bitan jer je postao s rangirani kriminalac, potom Sakura odlazi. Sai uspeva da napravi klon i govori svoje viđene Sakurinih osećanja. Govori da Sakura ipak i dalje voli Saskea i da želi da ga ubije, kako ne bi tonuo dublje u tamu. Kakaši ostavlja Naruto i Jamata i ide da spase Sakuru. Sakura je u međuvremenu onesposobila svoj tim i  srela se sa Saskeom, koji pokušava da je ubije, ali je Kakaši spasava. Potom Kakaši stupa u borbu sa Saskeom i primoran je da koristi svoj Mangekjo šaringan, Saske ponovo pokušava da ubije Sakuru, ali je ovog puta Naruto spasava. Posle razgovora između Saskea i Naruta, svako odlazi na svoju stranu i zaklinju se da će se boriti jedan protiv drugog. 

Po povratku u selo lista, Kakaši razgovara sa starešinama sela o Danzovoj smrti, na sastanku sa feudalnim lordom zemlje vatre, odlučeno je da Kakaši postane šesti hokage. Pre nego što uspevaju to da mu kažu, Cunade se budi iz kome i vraća se na svoju poziciju Hokagea. 

Za vreme četvrtog šinobi svetskog rata, Kakaši je smešten u treći odred i to kao njen kapetan. Njegov odred se sukobljava sa prošlom generacijom sedam mačevalaca magle, kao i sa Hakuom, Gariem i Pakurom. Kakaši se direktno bori sa Zabuzom kojeg uspeva da zapečati iz pomoć šinobija iz Nara i Jamanaka klana. Posle Zabuzinog pečaćenja Kakaši preuzima njegov mač Kubikiribočo. 
Kakashi (Hokage)

Kakaši kao šesti hokage

Kakaši i Gai kasnije spasavaju Naruta u borbi protiv Tobija. Oni i sami ulaze u borbu sa  repatim zverima, kasnije kada Naruto porazi zveri, Kakaši ulazi u borbu sa Tobijem. Pokušava da uništi Gedo statuu kako bi zaustavio njenu transformaciju u Desetorepu zver ali je Tobi prebacuje u drugu dimenziju. On uspeva da u potpunosti analizira Tobijeve tehnike i shvata da su njihov prostorno-vremenski nindžicu povezan, tada prebacuje Naruta u drugu dimenziju koji tada uništava Tobievu masku. Kakaši je u šoku kada shvati da je njegov bivši saborac, Obito zapravo Tobi. Kakaši izlazi iz šoka i odlučuje da zaustavi Obita kako bi zaštitio Naruta. Madara se pojavljuje, Desetorepa je ponovo "stvorena" u nekompletnom obliki i Kakaši je sa svojim prijateljima pred porazom, ali ih savez šinobija spasava. Obito odvlači Kakašija u Kamui dimenziju, gde otpočinje njihova borba, u kojoj je Kakaši pobedio. Obito će uskoro postati Džindžuriki Džubija, ali nakon što ga savez pobedi i Crni Zetsu uđe u Obita, Kakaši će pokušati da ga ubije, međutim Minato ga sprečava. Kada Madra postane Džindžuriki, uzeće Kakašijevo oko. Nakon što Crni Zetsu izdaje Madaru i vraća Kaguju, ona će napasti Sveubijajućim kostima Naruta i Saskea, međutim Obito i Kakaši se isprečuju. Obito spasava i Kakašija i pomaže Kakašiju da probudi Mangekju Šaringan u oba oka. Obito umire, a Kakaši prilično ranjava Kaguju. Na kraju tim 7 pečati Kaguju.

Zanimljivosti

 • Kakaši je medju top deset omiljenih likova iz mange u Japanskom popularity pool. On čak dospeva medju prvih pet odmah iza Saskea i Naruta, a jednom je čak bio i prvi.
 • Kišimoto je naveo da je imao više imena za Kakašija kao što su: Kuba, Kama, Botan, Enoki i Kakaši, na kraju se dvoumio izmedju Kakaši i Enoki i izabrao je Kakaši.
 • Kakaši znači strašilo, a Hatake znači polje. Kakašijev izgled sliči izgledu strašila sa polja riže.
 • Prema podacima:
  • Kakašijev hobi je čitanje.
  • Kakaši želi borbu sa Minatom.
  • Kakašijeva omiljena hrana je posoljena pečena skuša i miso supa, dok je njegova najmanje omiljena hrana pečena u ulju i nešto slatko.
  • Kakaši je zvanično završio 1,141 misije: 197 D-rank, 190 C-rank, 414 B-rank, 298 A-rank, 42 S-rank.
  • Kakašijeva omiljena rečenica je: "Timski rad" (チームワーク, Chīmuwāku).
 • U prvom filmu Kakaši uspeva da kopira ledeni stil.
 • Kakaši je naveo da Saske veoma podseća na njega.
 • Kakaši je dva puta bio preporučen za Hokagea.
 • Prvi je nindža koji je ovladao i Rasenganom i Čidorijem.
 • Кišimoto je u početku hteo da prestavi Kakašija kao naslovnog lika posle Naruta, ali se predomislio jer bi to bacilo u senku ostale članove tima 7.