FANDOM


Jamato
[[File:
Yamato newshot
|250px]]
Jamato (ヤマト , Yamato)
Tenzō (テンゾウ, Tenzō)
Tenzō of the Wood Release (木遁のテンゾウ, Mokuton no Tenzō)
Kinoe (甲, Kinoe)
Pojavljivanje
Manga Poglavlje #32
Anime Naruto Šipuden epizoda #34
Novela Konoha Hiden: Savršen dan za venčanje
Film Naruto Šipuden Film: Veze
Igrica Naruto Šipuden: Velika Borba Nindži
Pojava Anime, Manga, Novela, Igrica, Film
Informacije
Datum rođenja Avgust 10
Pol Muški
Broj godina Deo II: 26-27
Visina Deo II: 178 cm
Težina Deo II: 58.4 kg
Krvna grupa A
Kekei Genkai Drveni stil
Zemlja Zemlja Vatre
Selo Selo Lišća
Nindža Rank
Rank Deo II: ANBU
Registracija 010992
Završio akadmeiju sa 6 god.

Jamato (ヤマト, Yamato) je član ANBU jedinica Sela Lista, on je zamena za vođu tima 7, Kakašija, dok je on bio povređen, ali je ostao vođa i posle Kakašijevog oporavka. Ime mu je dala Cunade za vreme njegove misije kao vođa tima 7, dok je Kakaši bio član ANBU-a nosio je ime Tenzo, nije poznato koje je njegovo pravo ime.

Pozadina

Yamato Test Subject

Jamato kao jedan od Oročimaruovih eksperimenata

Ubrzo posle Jamatovog rođenja, on je otet sa još pedesetdevet dece od strane Oročimarua. Oročimaru je na njima vršio svoje eksperimente. U sve njih je ubrizgao DNK Prvog Hokagea kako bi mogli da dobiju kekei genkai, drveni stil. Pošto je Oročimaru pobegao iz sela i nije stigao da završi svoje eksperimente, mislio je da su sva deca mrtva, ali je Jamato jedini preživeo.

Jamato je na akademiji maturirao kada je imao šest godina, a čunin je postao u istoj godini. Kasnije se pridružio ANBU jedincama i bio je pod komandom Kakašija Hatakea. Bio je jedan od najefikasnijih članova ANBUa za vreme Trećeg Hokagea, pa Cunade ima velika poverenja u njega.

Ličnost

Jamato je veoma diskretna, oprezna i generalno dobro pripremljena ličnost. On je smiren i istrajan čak i u veoma stresnim situacijama. On shvata svoje misije veoma ozbiljno, čak insistirajući da bude nazivan bilo kojim sadašnjim imenom. U animeu, nemajući porodicu, niti uspomene na njih, Jamatova najveća želja je postala da naporno radi za selo da usreći druge i da bude priznat od strane svih za svoj trud, naročito kao vođa tima 7 što je otkriveno Beskrajnim cukjamijem. Jamato se takođe uveliko interesuje za arhitekturu što se može videti kada odlazi na misije i pravi kuću u kojoj bi kampovali. Ova veština obuhvaćena njegovim hobijem sa njegovim kekei genkaijem je takođe viđena posle Pejnovog napada na Konohu gde je bio ključan u obnavljanju sela. Dok je dotle bio dobrićudan, Jamato tvrdi da je drugačija vrsta vođe od Kakašija, onaj ko nije više od "vladavine strahom" kada se njegov tim loše ponaša. Pored njegovih očigledno zastrašujućim veštinama kao nindže, ipak ovaj "strah" je dotle prvenstveno sačinjen od ulivanja jezivog "oči zlog duha" izraza na njegove opotužbe. Naruto se posebno lako prestraši od njega i naveo je da je osećao kao da ga Jamato kontroliše pomoću straha — što je Jamato sam primetio i nema primedbi. On takođe manje toleriše Narutove ludorije i nedostatak poštovanja pravila od Kakašija. On je, ipak, takođe sklon da bude žrtva okrutne šale kada su mu date lažne informacije, kao svedoku vidljivog straha i kasnije uznemirenosti kada se Kiler Bi zlonamerno našalio o opasnosti džinčurikija koji pokušava da kontroliše repatu zver.

Fear3

Jamato koristi svoje strašno lice da zastraši Naruta

Uprkos njegovom ozbiljnom i ponekad prezaposlenom ponašanju, Jamato je poznat po tome što je donekle razigran, kao što je njegova sklonost igri podvaljivanja Narutu tokom njihove pauze na misijama. On to obično radi pomoću svog "oči zlog duha" zastrašujućeg izgleda ili drvenog klona kako bi uplašio Naruta prilikom priča o duhovima, pokazujući da ima smisla za humor iza sve te odgovornosti i ozbiljnosti. On je takođe svestan svoje sklonosti preopterešćenošću od njegovih kolega i iznervira se zbog nedostatka poštovanja o tome koliko su iscrpljujuće njegove tehnike Drvenog stila uprkos njihovoj koristi i praktičnosti.

Jamato je znan po tome da poštuje rangiranje, kako je rekao Narutu, koji je bio Sedmi Hokage, da ga više ne zove "kapetan Jamato".

Sposobnosti

Great Forest Technique

Jamato koristi Drveni stil: Tehniku velike šume

Kako u sebi ima DNK prvog Hokagea, Jamato je korisnik drvenog stila. Spajajući vodeni i zemljani stil može da koristi veliki broj tehnika drvenog stila, kojima je u više navrata uspeo da obuzda Naruta.