FANDOM


Gato (ガトー, Gatō) je lik iz anime i mange Naruto. On je zli bogataš, brodograditelj, koji je namerio da u potpunosti ovlada Zemljom talasa.

Images-1424172602

Pozadina

Gato je rešio da zavlada Zemljom talasa. Pošto Zemlja Talasa nema nindže da je brane, Gatu je bilo lako da uz pomoć svojih bandita i plaćenika zavede teror. Jedini koji mu se na tom putu isprečio bio je Kaiza, očuh Inaria. Gatu je uhvatio Kaizu i naredio svojim siledžijama da mu sa macolama razbiju ruke. Potom ga je izložio pred svima i naredio svojim samurajima Zoriu i Varaidžiju da ga ubiju.

6457631

Jedan od Gatovih plaćenika

Za svoje dalje planove Gato je angažovao Zabuzu Momočija, nindžu koji je pobegao iz Sela magle zbog pokušaja atentata i državnog udara protiv Mizukagea(predpostavlja se Jagure). Zabuza je nerado radio za Gatoa, samo iz razloga što mu je trebao novac da ponovo pokuša državni udar.

Gato je bio rešen da ubje Tazunu, Kaizinog tasta i Inarijevog dedu jer je on hteo da izgradi most, kojim bi Gato izgubio kontrolu nad Zemljom talasa.

Gato šalje Zabuzu da izvrši egzekuciju Tazune, ali usled intervencije Kakašija Hatakea i Tima sedam Zabuza ne uspeva i lažira svoju smrt, kako bi se bolje pripremio.

Gato potom šalje Zourija i Varadžija da otmu Cunami, ćerku Tazune, ali Inari i Naruto ih savladavaju i zarobljavaju.

Gato potom shvata da je Zabuza previše skup, pa dolazi sa velikom bandom plaćenika, da ubije Zabuzu.

Image by cookie monster126-d5ssm6a

Gatova smrt

Iako ranjen posle borbe sa Kakašijem i sa obe ruke povredjene, Zabuza traži od Naruta kunaji koji hvata ustima i kreće u borbu. U toj borbi on ranjava koliko god je plaćenika mogao i na kraju ubija Gatoa, bacivši ga s mosta. Potom sam umire pored Haku usled rana koje su mu plaćenici zadali raznim sabljama, kopljima i oružijem.

Zanimljivosti

  • Gato veoma podseća na zlog Predsednika iz Kišimotove prve mange, Karikuri budući da oba imaju nizak rast i zdepast izgled, samo s tim što je Gatova frizura mnogo čupavija i on ima brkove.